Sobre el blog

El símil del camí sempre m’ha resultat molt suggeridor, potser per la meva afició a la muntanya. Fent camí he après que compartir el que portes a la motxilla ens fa més rics a tots i multiplica les nostres possibilitats. Aquest blog és una part de la meva motxilla. Pretén ser un recull de reflexions, pensaments, idees i criteris, acumulats al llarg d’anys de camí, que bullen dins meu i pugnen per sortir i manifestar-se, com exigint-me que no me’ls quedi només per a mi. Us els ofereixo amb timidesa i humilitat, però també amb il·lusió, amb el desig d’aportar modestament el meu bagatge a l’enriquiment comú.

L’he dividit en diverses parts que espero anar omplint de mica en mica:

 

1) Criteris d’orientació

Per caminar, com a individus i com a societat, necessitem orientació. Això vol dir dues coses: Saber a on volem anar i discernir per on i com podem arribar-hi. Un nord i un camí, objectius i mitjans.

En aquest apartat del blog, és la meva intenció anar desgranant algunes d’aquelles certeses que la vida m’ha anat oferint i que personalment em representen criteris d’orientació fonamentals. Segurament no les podré raonar, però se m’imposen interiorment amb una solidesa que no em permet dubtar. Són grans referents, indicadors, fites, que especialment en situacions complexes i confuses orienten el meu camí, el meu pensament i la meva acció.

Miraré de descriure’ls potser més que raonar-los, esperant, humilment, que la força que em manifesten a mi també la manifestin a qui pugui llegir-los, i constitueixin referents orientadors en mig d’un món confús i convuls.

 

2) Reflexions en el camí

Al llarg del camí ens trobem amb moltes circumstàncies diferents que provoquen la nostra reflexió, que ens conviden a posicionar-nos, a decidir cap a on orientem els nostres passos i la nostra acció.

En aquest apartat hi trobareu pensaments, opinions, reflexions sobre l’actualitat o sobre fets concrets.

 

3) Cursos, conferències, treballs

Aquí trobareu el contingut d’algunes xerrades, conferències i cursos que he anat donant, i també alguns treballs i ponències. Són temàtiques generals, relacionades amb la Cultura de Pau, més que comentaris sobre l’actualitat. Alguns estan en forma més o menys esquemàtica, altres de forma més redactada i n’hi ha també en forma de diapositives (PowerPoint). Espero que siguin prou entenedors i que puguin resultar útils.